Muğla genelinde dün akşamdan bu yana etkili olan şiddetli sağanak yağış ve fırtına, birçok ilçede su baskınlarına neden oldu. Ortaca’da ev ve iş yerlerini su basarken, merkez mezarlık sular altında kaldı. Milas’ın Ören Mahallesi’nde kıyıya bağlı bir tekne battı, Bodrum’da ise bir tekne sürüklendi. Fırtına nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı.
Muğla’nın birçok ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları meydana gelirken, deniz kenarında bağlı bir teknenin battığı bilgisi kaydedildi.
ORTACA’DA SU BASKINLARI VE HASARLI KAZALAR
Ortaca ilçesinde akşam saatlerinden bu yana aralıklarla şiddetli yağış devam etti. Yağışın etkisiyle kent merkezi ile bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Sokaklarda araçlar yolda kalırken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İlçedeki merkez mezarlığı da yoğun yağıştan etkilendi ve birçok kabir sular altında kaldı. Ortaca’da yağış nedeniyle zaman zaman hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.
Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde, kıyıya bağlı durumdaki bir tekne battı. Olayın ardından bölgeye Sahil Güvenlik ve belediye ekipleri sevk edilerek inceleme yapıldı. Ayrıca fırtınanın etkisiyle Milas ilçesinde zaman zaman elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.
MENTEŞE VE BODRUM’DA YAŞAM ZORLAŞTIMenteşe ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle yollarda büyük su birikintileri oluştu. Bu durum sebebiyle araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar zor anlar yaşadı.
FETHİYE’DE YAĞIŞ SONRASI GÖKKUŞAĞI MANZARASI
Fethiye ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağış gün boyunca etkisini sürdürdü ve kara yollarında su birikintileri oluşmasına neden oldu. Yağışın şiddetini azalttığı anlarda ise Fethiye Limanı üzerinde gökkuşağı belirdi. Teknelerin üzerinde oluşan gökkuşağı, güzel görüntüler oluştururken, bu anları fark eden bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntüleme kaydetti.
