Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çok katlı bir bina çöktü. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, binada aynı aileden 5 kişinin olduğunu ifade etti. Çevredeki 8 bina boşaltı. Ekipler, arama kurtarma çalışması yapıyor.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, Issıkgöl Caddesi’ndeki çok katlı bina henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çöken binanın çevresindeki 8 binanın boşaltıldığı açıklandı.
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, binada aynı aileden 5 kişinin bulunduğunu değerlendirdiklerini ifade etti:
“Şu anda öncelikli olarak arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Olayın oluşumuyla ilgili de arkadaşlarımız çalışıyorlar. İlk bilgilerimiz enkaz altında 5 kişinin olduğu şeklinde. Binada yaşayanlar var ama bugün itibariyle binada olduğunu düşündüğümüz, teyit ettiğimiz 5 kişi var. Tek aile… AFAD ekiplerimiz şu anda, bina enkazında dinleme yapıyor. Bu kişilerle henüz bir temas olmadı. İçeride 5 kişi olduğu, yakınlarından teyit ettiğimiz bilgi. Bina 7 katlı.”
Gebze’de çok katlı bina çöktü: Binada aynı aileden 5 kişi var
© AA / Esmer Geçal
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise şu bilgileri verdi:
“Binada 5 vatandaşımızın enkaz altında olduğu düşünülmektedir. Kurtarma çalışmaları için 80’i AFAD olmak üzere STK ve belediye ekipleriyle birlikte 147 arama kurtarma personeli görevlendirilmiştir. Çalışmalarda toplam 2 arama kurtarma köpeği, 8 enkaz altı arama cihazı, 2 drone ve 52 araç yer almaktadır.”
Gebze’de 6 katlı bina çöktü: Ekipler enkaz altında kalanlar için arama çalışmasına başladı
© AA / Esmer Geçal
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Binada 2 ailenin yaşadığı TÜİK kayıtlarında var. Toplam 7 kişilik nüfus yaşıyor ama içeride 7 kişi mi, daha az kişi mi var? O netleşmedi. İlerleyen saatlerde inşallah daha net bilgilere ulaşmış olacağız” diye konuştu.
Gebze’de 6 katlı bina çöktü: Ekipler enkaz altında kalanlar için arama çalışmasına başladı
© AA / Esmer Geçal
Binanın çökme sebebinin henüz belli olmadığını aktaran Büyükgöz, sahada tüm ekiplerin iş makinelerinin de yardımıyla çalışma yaptığını bildirdi.
Binanın zemin katında bir eczane bulunduğu belirtildi.
