Mauro Icardi galibiyette büyük pay sahibi oldu. 10 kişi kalan Ankara ekibi, sarı kırmızılılara büyük güçlük çıkardı. Lemina ve Singo sakatlanırken Sallai son dakikada kırmızı kart gördü.
Galatasaray Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Gençlerbirliği’ni konuk etti.
Milli araya Kocaelispor mağlubiyetiyle giren Galatasaray taraftarı önünde ilk yarıyı 1-0 geride tamamlayarak zor soktuğu maçı ikinci yarıda üst üste bulduğu gollerle çevirmesini bildi.
Oyuna ilk yarıda sakatlanan Singo’nun yerine dahil olan Icardi, 55’inci skora eşitliği getirdi. Bu golden sadece 2 dakika sonra Icardi’nin şutunda kaleciden seken topu tamamlayan Barış Alper Galatasaray’ı öne geçirdi.
Gençlerbirliği’nde Thalisson’un 60’ta ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atılmasıyla iyice rahatlayan Galatasaray, İlkay Gündoğan’ın 5 dakika sonra attığı golle skoru 3-1 getirdi.
Buna rağmen mücadeleden kopmayan Gençlerbirliği, ilk yarıda oyuna sonradan dahil olan Metehan Mimaroğlu’nun 77’inci dakikada attığı kafa golüyle farkı 1’e indirmeyi başardı.
Büyük heyecana sahne olan karşılaşmada 90+4’te Sallai de direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.
Nefes kesen maçta başka gol sesi çıkmadı ve Galatasaray 3-2 sahadan galip ayrılarak puanını 32’ye yükseltti. Gençlerbirliği ise 11 puanda kaldı.
Gelecek hafta Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maç öncesi moral bulan Galatasaray’da öte yandan Lemina ve Singo’nun yaşadığı sakatlıklar ve Sallai’nin kırmızı kart görmesi ise endişe yarattı.
