Çökertme Kebabı

 Türk mutfağına özgü bir lezzet olan çökertme kebabı, Bodrum ile özdeşleşmiştir. Yapımında dana antrikot veya kuzu eti kullanılır. Protein bakımından zengin olan bu besin, patatesle birlikte servis edilir. Diğer adı ‘çentik kebabı’ olan bu yemek, hemen hemen her yörede tüketilir. Dilerseniz en sevilen tariflerden biri olan etli çökertme kebabı nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Çökertme Kebabı Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan çökertme kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 155 kaloridir. Potasyum deposu olarak bilinen bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Kas ve kemik gelişimini desteklemesiyle bilinen et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Hatay ile özdeşleştirilen tepsi kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

- Reklam-
- Reklam-

Kaçırmayın

2021’in en çok satan araba modelleri (Hangi otomobil markası kaç adet sattı?)

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2021 yılı Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre...
- Reklam-

SON DAKİKA HABERİ: PKK sözde yöneticisi Duran Kalkan’ın koruması yakalandı

SON DAKİKA HABERİ: PKK/KCK'lı terörist Pervin Arslan ile örgütün sözde üst düzey sorumlularından Duran Kalkan'ın korumalığını yapan Emrah Adıgüzel MİT operasyonuyla yakalandı. Milli İstihbarat Teşkilatının...

Kaportacılarda lodos yoğunluğu

Marmara bölgesini âdetâ yıkıp geçen lodosun ardından kaportacılarda yoğunluk yaşanıyor.Araçları hasar gören vatandaşlar soluğu kaportacılarda aldı. Lodosun etkilediği Bursa’da birçok araç hasar gördü. Kaportacılarda...

Azerbaycan ve Türkiye, Karabağ’ı mayınlardan temizliyor

Azerbaycan Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ’ı mayın ve patlamamış mühimmattan temizliyor.Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ’da Azerbaycan Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetlerine...