Çökertme Kebabı

 Türk mutfağına özgü bir lezzet olan çökertme kebabı, Bodrum ile özdeşleşmiştir. Yapımında dana antrikot veya kuzu eti kullanılır. Protein bakımından zengin olan bu besin, patatesle birlikte servis edilir. Diğer adı ‘çentik kebabı’ olan bu yemek, hemen hemen her yörede tüketilir. Dilerseniz en sevilen tariflerden biri olan etli çökertme kebabı nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Çökertme Kebabı Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan çökertme kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 155 kaloridir. Potasyum deposu olarak bilinen bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Kas ve kemik gelişimini desteklemesiyle bilinen et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Hatay ile özdeşleştirilen tepsi kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

- Reklam-
- Reklam-

Kaçırmayın

Konya’da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldürüldü, ardından ev ateşe verildi

Olay, saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi  Özşahin Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınlarında...
- Reklam-

Somali’de futbolcuları taşıyan otobüse bombalı saldırı: 4 ölü, 10 yaralı

Somali’de futbolcuları taşıyan otobüse düzenlenen bombalı saldırıda 4 futbolcu hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.Somali’nin güneyindeki Kismayo şehrinde futbolcuları taşıyan bir otobüse bombalı saldırı...

Konya’da dehşet, silahlı saldırıda 7 kişi öldürüldü

Konya’nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldürüldü. Olay, saat 18:50’de Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre,...

Akseki’deki orman yangını devam ediyor

Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Kepezbeleni bölgesinde önceki gün çıkan orman yangınının ardından dün de bölgeye 6 kilometre uzaklıktaki Hocaköy Mahallesi’nde çıkan yangın devam ediyor....