Merhaba bugün sizlere çok sıra dışı bir tarif vereceğiz, Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi. Evet kulağa çok enteresan geliyor, fakat hem çabuk hem de pratik bir yöntem, sizin yapacağınız sadece bu pratik ve lezzetli turşunun tadını çıkarmak olacaktır. Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifini yapmak için öncelikle bulaşık makinenizi boşaltıyorsunuz, normalde turşunuzu nasıl hazırlıyorsanız o şekilde turşunuzu hazırlıyorsunuz. Sadece içine lahana kullanmamaya özen gösterelim, çünkü lahananın içinde sülfür vardır bu nedenden dolayı çok gazlı bir sebze olduğu için çok başarılı bir turşu olmayacaktır. Bunun dışında, taze fasulye, domates, salatalık,biber turşusu Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifinizle kütür kütür olmaktadır.
Bulaşık Makinesinde Turşu Malzeme listesi
Havuç
Taze fasulye
Kornişon
Biber
Domates
lahana dışında hemen hemen her şeyi kullanabilirsiniz.
Klasik boy kavanoza 1 yemek kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Büyük boy kavanozlar için, ölçü iki katına çıkarılmalıdır.
Araları için
Sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı
Kavanozu doldurmak için kaynatılıp soğutulmuş su
Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi-resmi
Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi
Tüm malzemeleri yıkayalım, dilediğiniz şekilde ister bütün ister doğrayarak turşu yapımına hazırlayalım. Kavanozlara doldururken sebzeleri karışık veya tek çeşit halinde dolduralım. Daha sonra tuz ve sirke ile karıştırdığınız kaynamış ve soğutulmuş suyu yavaş yavaş turşuların üzerine ilave edelim ve ağzını kapatalım, eğer daha kullandığınız bir kavanozsa kabakları sıfır kullanın. Bütün kavanozları, bulaşık makinenizin sepetini çıkararak dizelim, en yüksek ısıda ve en uzun zamanı seçin ve makineyi çalıştırın. Bu süre boyunca turşu pastörize hale gelecektir. Süre bittikten sonra bulaşık makinenizi kapatın, ve kavanozları içinde soğutacaksınız içindede nereden bakarsanız 2 saatte filan soğuyacaktır. Daha sonra kavanozları çıkartıyoruz oda ısısına geldiğinde kavanozun kapağını açalım ve akşam yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.
Bu yöntemle turşularımız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz.
Merhaba bugün sizlere çok sıra dışı bir tarif vereceğiz, Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi. Evet kulağa çok enteresan geliyor, fakat hem çabuk hem de pratik bir yöntem, sizin yapacağınız sadece bu pratik ve lezzetli turşunun tadını çıkarmak olacaktır. Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifini yapmak için öncelikle bulaşık makinenizi boşaltıyorsunuz, normalde turşunuzu nasıl hazırlıyorsanız o şekilde turşunuzu hazırlıyorsunuz. Sadece içine lahana kullanmamaya özen gösterelim, çünkü lahananın içinde sülfür vardır bu nedenden dolayı çok gazlı bir sebze olduğu için çok başarılı bir turşu olmayacaktır. Bunun dışında, taze fasulye, domates, salatalık,biber turşusu Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifinizle kütür kütür olmaktadır.
Bulaşık Makinesinde Turşu Malzeme listesi
Havuç
Taze fasulye
Kornişon
Biber
Domates
lahana dışında hemen hemen her şeyi kullanabilirsiniz.
Klasik boy kavanoza 1 yemek kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Büyük boy kavanozlar için, ölçü iki katına çıkarılmalıdır.
Araları için
Sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı
Kavanozu doldurmak için kaynatılıp soğutulmuş su
Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi-resmi
Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi
Tüm malzemeleri yıkayalım, dilediğiniz şekilde ister bütün ister doğrayarak turşu yapımına hazırlayalım. Kavanozlara doldururken sebzeleri karışık veya tek çeşit halinde dolduralım. Daha sonra tuz ve sirke ile karıştırdığınız kaynamış ve soğutulmuş suyu yavaş yavaş turşuların üzerine ilave edelim ve ağzını kapatalım, eğer daha kullandığınız bir kavanozsa kabakları sıfır kullanın. Bütün kavanozları, bulaşık makinenizin sepetini çıkararak dizelim, en yüksek ısıda ve en uzun zamanı seçin ve makineyi çalıştırın. Bu süre boyunca turşu pastörize hale gelecektir. Süre bittikten sonra bulaşık makinenizi kapatın, ve kavanozları içinde soğutacaksınız içindede nereden bakarsanız 2 saatte filan soğuyacaktır. Daha sonra kavanozları çıkartıyoruz oda ısısına geldiğinde kavanozun kapağını açalım ve akşam yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.
Bu yöntemle turşularımız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz.