BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN BALIK YİYİN

“Koronavirüs pandemisiyle mücadele etmenin ilk koşulu doğru beslenerek vücudun savunma mekanizması bağışıklık sistemini güçlü tutmak. Bağışıklığı güçlendirmenin en iyi yollarından biri de beslenme listenize balığı dahil etmek.”

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, balığın faydalarından ve bağışıklık sistemine olan etkisinden bahsetti.

Sadece koronavirüs ve benzeri büyük salgınlarla mücadele ederken değil her daim bağışıklık sistemimizi kuvvetli tutmalıyız ki hastalıklara yakalanma riskimiz minimuma insin. O yüzden Dünya Sağlık Örgütü’nün de belirttiği gibi haftada 2-3 öğün balıktüketmeliyiz. Balık içerdiği kaliteli protein, kaliteli yağ, B1, B3, B6, B7 ve B12 ve yağda eriyen A ve türevleri, A vitaminin öncül maddesi beta karoten, D vitamini, kalsiyum, çinko, fosfor, potasyum, selenyum ve magnezyum gibi minerallerle güçlü bir antioksidan ve antiflamatuar etkiye sahip. Salgın süresince ibreyi değiştirecek vücut için gerekli birçok desteğin bir arada bulunduğu süper besinlerden biri.

Omega-3 her derde deva

Özellikle yağlı balıkların içerisindeki yüksek miktardaki Omega-3, vücudumuz tarafından üretilemeyen, dışarıdan alınan ve yaşamsal fonksiyonların devam etmesinde etkin bir rolü olan doymamış yağ asitlerinden biridir. Omega-3 metabolizmayı kuvvetlendirerek vücudun direncini artıran enfeksiyonlara karşı koruyan, kanser hücrelerini bloke eden, kolesterol, alzheimer, diyabet riskini düşüren, kardiyovasküler sistemi destekleyen, şeker hastalıklarından depresyona, göz sağlığından cilt ve saça kadar fayda sağlayan geniş kapsamlı bir işleve sahip. Beyin fonksiyonlarını güçlendirdiği için öğrenmeyi çabuklaştırıyor, hafıza ve dikkat yeteneğini geliştiriyor. Aynı zamanda kemik gelişimini desteklediğini de destekliyor. Bu yüzden anne adayları, çocuklar ve yetişme çağındaki gençler için de çok önemli. Omega-3 ihtiyacını doğal yollardan karşılamanın kolay olduğu bir coğrafyada yaşadığımız için şanslıyız.

Bağışıklığın kalkanı balık

Balık bir yandan doktora ilaca, antibiyotiğe mecbur kalmadan bedenin koruma kalkanına destek olurken diğer yandan da uzun süre tokluk sağlıyor. Kılçığı, kuyruğu, kafası da kalsiyum açısından zengin. Balığı beslenme rutinimize dahil ederek kaliteli, lezzetli, pratik, ekonomik ve sağlıklı bir öğün oluşturabiliriz. Düzenli tüketmeyi alışkanlık haline getirirsek gelebilecek her türlü salgına hazır oluruz.

- Reklam-
- Reklam-

Kaçırmayın

Oxford Üniversitesi “Delta varyantı” odaklı, yeni bir aşı çalışmasını başlattı – Rıdvan ERTUĞ

Oxford Üniversitesi bilim insanlarının "Delta varyantını" hedefleyen yeni Covid aşısı üzerinde çalışmaya başladıkları ortaya çıktı -  Uzmanlar, yeni Covid aşısının Birleşik Krallık'ta yaygın bulaşmayı  "sona erdirmeye" yardımcı olabileceğini söylüyorlar...
- Reklam-

Birleşik Krallık – Covid vakaları günde 50.000’e yaklaştı – Rıdvan ERTUĞ

Birleşik Krallık Covid vakaları bir günde 50.000'e yaklaştı - Boris Johnson hükümeti  'zorlu' kış konusunda uyardı -  Vaka sayısı Ekim ayında istikrarlı bir şekilde...

Birleşik Krallık – Kısa başlıklar altında Covid – 19 Rıdvan ERTUĞ

Uzman, vakaların neden bu kadar yüksek olduğunu açıklıyor - İngiltere, pandemi boyunca gördüğü neredeyse en fazla sayıda enfeksiyona sahip - Bu sabah bildirdiği gibi, Birleşik...

İranlıların Türkiye’ye yerleşme planı

2021 yılının ilk yarısında Türkiye'den en çok konut satın alan ülke vatandaşları Iraklılar. Irak'ı 3 bin 70 konut ile İran ve 1759 konut ile...