Cambridge Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma kapsamında, fazla miktarlarda sıcak kahve ve çay tüketen insanların gırtlak kanserine yakalanma riskinin arttığı ortaya çıktı.
SICAKLIĞIN ETKİSİ BÜYÜK
Bir grup bilim insanı, yürüttükleri araştırma kapsamında düzenli olarak ve yüksek miktarlarda kahve ve çay tüketen insanları belirleyerek kanser risklerini değerlendirdi. Araştırmacılar, sıcaklığın da kansere etki eden bir faktör olması nedeniyle bu kişilere içeceklerini hangi sıcaklıkta tükettiklerini sordu.
Çalışmanın sonucunda, “İçeceklerini ılık tüketenlerin gırtlak kanserine yakalanma risklerinin hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 2.7, sıcak tüketenlerin ise yüzde 5.5 olduğu” tespit edildi. Bilim insanlarına göre sıcak içecekler, boğaza zarar vererek tehlikeli hücre oluşma olasılığını artırıyor.