Rıdvan ERTUĞ /Londra
Trump sonrası esen yalan rüzgarı! İngiltere’ye mi ulaştı.
Trump sonrası esen yalan rüzgarı! İngiltere’ye mi ulaştı.
“Bazen YANLIŞ yanıtı DOĞRU zamanda vermek, YANLIŞ zamandaki DOĞRU yanıtı vermekten daha iyidir.”
BBC ekranlarında ana muhalefetteki İşçi Partisi‘nin yeni lideri Keir Starmer ağzından bu sözleri duyunca çok şaşırdım ve kulak kabarttım !
Keir Starmer sesini yükselterek her çarşamba öğle vakti Avam Kamarası’nın oturduğu ve başbakanın milletvekilleri sorularını yanıtladığı “İngiltere Parlamentosunda Başbakan Soru Saati” oturumunda Başbakan Boris Johnson’dan yanıt istiyor.
Boris Johnson her zamanki pişkinliği ile saçlarını alnından itip, soruya net cevap vermeden yerine oturuyor.
Konuyu birkaç dakika sonra tek tek okununca kavrıyorum.
Muhafazakar Parti milletvekili Peter Bone’un Wellingborough seçim bölgesinin Parti üyelerine dağıtılan bir e-posta haber bülteninde yayınlananlar.
Muhafazakar Parti haber bülteninde şunlar yazıyor – Trump’tan öğrenebileceğimiz dersler var “bir yalan, gerçek ortaya çıkarmadan dünyayı dolaşabilir” örneği veriliyor. Tory yani Muhafazakar Parti aktivistleri “Sahte haberler çoğu zaman manşetlere çıkıyor ve gerçek haberleri dışarıda bırakıyor. Bu nedenle dürüst politikacılar kendilerini ön sayfalardan itilmiş buluyorlar. Sahte yalan haberleri silah olarak kullanınca işe de yarıyor. “Saçma sapan” konuşarak Donald Trump gibi kampanya yapmaya adeta aktivistler davet ediliyor, akıllarına gelen ilk şeyi söylemeye teşvik ediyorlar. Ve muhtemelen ifadeleriniz saçma olacaktır, ancak rakibinizin adımını yakalar, gazete üst manşetlerinde yerini alırsınız, deniliyor.
Trump’ın bu taktiği haberlere hükmetmek ve meşru politikacıları dışarıda bırakmak için kullandığı hatırlatılıyor. Muhafazakar Partiden bu ayın başlarında yayınlanan haber bülteni hakkında yorum yapması “İngiltere Parlamentosunda Başbakan Soru Saati” oturumunda talep edilince!. Dünya üzerinde Trump sonrası esen yalan rüzgarı! Acaba İngiltere’ye mi ulaştı dedim …
Londra’daki Birleşik Krallık Parlamentosu’nun uhdesinde bulunmakta olan; anayasa, savunma, ulusal güvenlik, dış politika da İngiltere’nin uluslararası ilişkilerde oynadığı rol, vatandaşlık ve göç gibi konularla, AB referandumundan sonra gelen “Brexit” dönemini düşününce, aklıma ince mizahıyla dünyaca tanınan bilge gülmece ustamız Nasreddin Hoca geldi.