- İstiklal Caddesi’nde Pazar günü düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti
- Saldırıda yaralanan 81 kişiden 61’i taburcu oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Tedavisi devam eden 14 yaralı serviste, 6 hasta ise halen yoğun bakımda” dedi
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü saldırının failinin Suriye uyruklu bir kişi olduğunu ve gözaltına alındığını açıkladı
- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıyla ilgili olarak 50 kişinin gözaltına alındığını duyurdu
- PKK’ya bağlı Halk Savunma Merkezi, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıyla ilişkisi olmadığını açıkladı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pazar günü İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bombalı saldırının failinin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu, Albashir’in sorgusunda “PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini” ve “Afrin-İdlib üzerinden Türkiye’ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını” söylediği belirtildi.
Gözaltına alınanların sayısı 50’ye yükseldi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıyla ilgili şu ana kadar 50 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Saldırıda yaralanan 81 kişiden 61’i taburcu oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Tedavisi devam eden 14 yaralı serviste, 6 hasta ise halen yoğun bakımda” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını duyurmuş, saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin kimliklerini açıklamıştı.
Saldırıyı hangi örgütün düzenlediği ile ilgili olarak “Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü” diyen Soylu, “Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, “Bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz” dedi.
Soylu son açıklamasında ise “Biz, bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz” dedi.
PKK’ya bağlı Halk Savunma Merkezi ise İstiklal Caddesi’ndeki saldırıyla ilişkisi olmadığını açıkladı.
Anadolu, Demirören ve İhlas haber ajansları, bombalı saldırının faili olduğu belirtilen kişinin evine yapılan baskının ve yakalanma anının görüntülerini paylaştı.
Şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Saldırıda olay yerinde 4 kişi, hastanede ise 2 kişi yaşamını yitirmişti.
Bakan Soylu, hayatını kaybeden 6 kişinin, üç farklı aileden olduğunu açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, bombalı saldırıda Bakanlık çalışanlarından Yusuf Meydan’ın ve kızı Ecrin’in hayatını kaybettiğini duyurdu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, “Bir kadın bir bankta 40-45 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor” diye konuşmuştu.
Kızılay, çevre hastanelere kan sevkiyatı yapıldığını, şu an için kan ihtiyacı bulunmadığını açıkladı.
RTÜK, “İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur” açıklaması yaptı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili tahkikat başlattı, 8 Cumhuriyet savcısı ile iki Cumhuriyet başsavcı vekili görevlendirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Kaynak: BBC / Türkçe