stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması “yokluk ve açık hata” gerekçeleriyle iptal edildi. İstanbul Üniversitesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada; kararın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderileceği bildirildi. İmamoğlu’nun avukatı karara ilişkin yaptığı ilk açıklamada, “Üniversite Yönetim Kurulu’nun böyle bir karar alma yetkisi yoktur, bu karar yok hükmündedir” ifadelerini kullandı.
İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
Alınan karar ve bu karara dayanak teşkil eden bütün bilgi ve belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ivedilikle gönderilecektir.”
AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMA
İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, karara ilişkin yaptığı ilk açıklamada, “Kararı biz görmedik, İstanbul Üniversitesi’nin resmi sayfasında yapılan duyurudan okuyoruz. Bu kararı ilana göre; Üniversite Yönetim Kurulu kararından bahsediliyor 18 Mart tarihli. Şunu çok açık bir şekilde söyleyeyim; Üniversite Yönetim Kurulu’nun böyle bir karar alma yetkisi yoktur, bu karar yok hükmündedir. Yetki gaspı vardır. Kantinliğin bu kararı almasıyla Üniversite Yönetim kurulunun bu kararı alması aynı hükümdedir” dedi.