MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hukukçu kurmayı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni bir infaz yasasına olan toplumsal ihtiyaca dikkat çekti. Yıldız, “İyi bir infaz rejimi olmadan ceza adaleti tam anlamıyla gerçekleşemez” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve hukukçu kimliğiyle bilinen İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’nin hem yeni bir anayasa hem de yeni bir infaz kanununa duyduğu ihtiyaca vurgu yaptı.
“HUKUK DEVLETİ, İNSAN HAKLARINA SAYGILI DEVLETTİR”
Yıldız açıklamasında, hukuk devletinin temelini insan haklarına saygı ve yargı denetimine açık bir yapı oluşturduğunu belirtti. “Dünyanın her yerinde, devletin cezalandırma hakkı ile sanığın hakları arasında bir çatışma mevcuttur. Hukuk devleti bu çatışmanın sınırlarını, anayasalar ve insan hakları sözleşmeleriyle belirler” diyen Yıldız, temel hak ve özgürlüklerin, devlet tarafından verilen bir ayrıcalık değil, insan olmanın doğrudan sonucu olduğunu vurguladı.