Mine ÖZCAN
FIRIN SÜTLAÇ
Malzemeler
1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
2 su bardağı su5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
Fındık, ceviz, tarçın
Hazırlanışı
Öncelikle pirinci bol suda yıkayalım tenceremize alalım.
2 su bardağı su ile haşlayalım. Su tamamen bitene kadar.
Üzerine 5 su bardağı sütü ekleyip devam edelim kaynatalım.
1 su bardağı şekeri ilave edelim.
O esnada ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı nişastaya yarım çay bardağı süt koyalım, 1 yumurta sarısını dikkatlice akı karışmadan ayıralım ekleyelim.İyice çırparak karışımın karışmasını sağlayalım.Kaynayan sütten 1 kepçe alarak nişastalı sosumuza dökelim ılıştıralım (çorba terbiyesi yapar gibi) yavaş yavaş içine dökerek malzemeyi yedirelim, karıştıralım.Sütlaç bu arada kaynamaya devam ediyor.
1 paket vanilyayı ekleyelim. 5 dk daha kaynatalım.Sütlacımız hazır, fırına dayanıklı kaselerimize alalım dolduralım.
Kaseleri fırın tepsimize yerleştirelim, kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsiye suyumuzu koyalım ızgara ayarı fırında 10-15 dk arası üzeri kızarana kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine fındık, tarçın sevdiğiniz malzemelerle süsleybilirsiniz.
Afiyet olsun.