Süper Lig’de haftanın en kritik maçında Fenerbahçe, ağırladığı Beşiktaş’ı uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle 3 puanı kaptı. Böylece sarı-lacivertli ekip şampiyonluk yarışında maç fazlasıyla Galatasaray’ın sadece 1 puan gerisinde.
Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Chobani Stadyumu’nda oynanan derbinin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
Mücadelenin son anları büyük heyecana sahne oldu. 90+9. dakikada Fenerbahçe penaltı kazanırken, topun başına Kerem Aktürkoğlu geçti. 90+11’de penaltıyı gole çeviren Kerem, takımına galibiyeti getirdi.
Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 63’e yükseltti ve maç fazlasıyla Galatasaray’la arasındaki farkı 1 puana indirdi. Beşiktaş ise 52 puanda kaldı.
