Kamuoyunda da beklenildiği gibi İBB Başkanı, ön seçimde aday olmak için bugün başvuru yaptı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İmamoğlu’nun adaylık ön seçimi için topladığı imza sayısının 116 olduğunu açıkladı.
TEK ADAY İMAMOĞLU
Günaydın, diğer aday Dursun Çiçek’in başvurusunun kendilerine ulaşmadığını belirterek başvuru sürecinin sona erdiğini duyurdu. Böylece ön seçimde tek aday İmamoğlu oldu.
Günaydın’ın açıklaması şu şekilde:
“Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yönerge uyarınca 40 yaşını aşmış Yükseköğrenim mezunu milletvekili seçilme yeteneğine sahip ve en az 20 CHP milletvekilinin oyunu alabilen arkadaşlarımız aday adayı başvurusunda bulunabileceklerdi. Milletvekili arkadaşlarımız bu yönde imzalarını verdiler ve genel merkezimize de bu çerçevede çeşitli başvurular geldi.
23 MART’TA ÖN SEÇİM BAŞLAYACAK
21 Şubat 2025 günü saat 17:00 itibarıyla yani beş günlük sürenin dolmasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi grubundan 116 milletvekili arkadaşımız Ekrem İmamoğlu‘nun CHP Cumhurbaşkanı aday adayı olması yönünde imza verdi. 28 Şubat‘a kadar tüm örgütümüzde üye kayıtları devam etmektedir, bu işlemler de bittikten sonra yönerge uyarınca hazırlanacak kurullar ve listeler geçerli olacak ve 23 Mart 2025 günü Pazar günü cumhurbaşkanlığı adayımızın belirlenmesine yönelik ön seçim süreci yürütülecektir.”