İstanbul’da 70 kişi sahte içkiden öldü
İstanbul Valisi Davut Gül, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul’un ocak ayı emniyet verilerini açıkladı. Sahte ve kaçak içki hakkında da bilgi veren Gül, “Sahte ve kaçak alkolle mücadele kapsamında 190 şahıs yakalandı, 11’i tutuklandı, 86 bin 274 litre sahte-kaçak alkol ele geçirildi. Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadelemizde 371 denetimde 126 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Ele geçirilen tüm bu kaçak ürünlerin piyasaya sürülmesinin engellenmesiyle 259 milyon lira vergi kaybı önlendi” ifadelerini kullandı.
NTV’den Öykü Tüccar da İstanbul’da 14 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında sahte içki kaynaklı 70 kişinin hayatını kaybettiğini yazdı. 150’den fazla kişinin de hastaneye başvurduğu kaydedildi.
Başkentte de durum vahim
Ankara Valisi Vasip Şahin de kentte sahte içki nedeniyle 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yoğun bakımda tedavi altında olduğunu söyledi. Vali Şahin, Anafartalar Şehit Kamil Arslan Polis Merkezi Amirliğinin açılışında yaptığı konuşmada, son günlerde Ankara’da sahte içkiye bağlı ciddi ölüm olaylarının görüldüğünü belirtti.
Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Bizim için burada dikkat çekici ve çok üzücü olan şey ise maalesef bu sahte alkol kullanımına bağlı olarak 33 vatandaşımız vefat etmiştir. Şu anda halihazırda 20 kişi de hastanelerimizde yoğun bakımda tedavi altındadır. Bu konuyla ilgili olarak hem kaçak alkol üretimi hem de satımı yapan 32 şahsa yönelik işlem yapılmış ve bunların 13’ü tutuklanmış, 17’si ise tutuklama talebiyle sevk edildikleri adli birimlerce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.”