ABD’nin başkenti Washington yakınlarındaki Ronald Reagan Havalimanı’na iniş yapmaya çalışan bir yolcu uçağı, havada askeri bir helikopterle çarpışarak Potomac Nehri’ne düştü. Uçakta 60 yolcu ve 4 mürettebat bulunurken, kazanın ardından nehirde 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
ABD’nin başkenti Washington yakınlarındaki Ronald Reagan Havalimanı’na iniş yapmaya çalışan 60 kişilik bir yolcu uçağı, Skorsky tipi bir askeri helikopterle havada çarpışarak düştü. Çarpışmanın etkisiyle yolcu uçağının Potomac Nehri’ne düştüğü belirtilirken, bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.
BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA: TRUMP BİLGİLENDİRİLDİ
Beyaz Saray, olayın ardından eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kaza hakkında bilgilendirildiğini duyurdu. Kazaya ilişkin ABD Ulusal Havacılık Dairesi (FAA) tarafından yapılan açıklamada, Kansas’tan kalkan Bombardier tipi yolcu uçağının, iniş için Ronald Reagan Havalimanı’na yaklaştığı sırada askeri helikopterle çarpışarak düştüğü ifade edildi.
60 YOLCU VE 4 MÜRETTEBAT UÇAKTAYDI
Kazaya karışan uçağın American Airlines’a ait olduğu ve içinde 60 yolcu ile 4 mürettebatın bulunduğu açıklandı. NBC Televizyonu, olay sonrası 4 kişinin sudan çıkarıldığını duyururken, kayıp kişilere ulaşmak için arama çalışmaları devam ediyor.
NEHİRDE 18 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
ABD’de yolcu uçağı ile askeri helikopterin çarpışması sonucu meydana gelen kazanın ardından nehirde 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
YETKİLİLERDEN AÇIKLAMALAR: ENDİŞELİ BEKLEYİŞ
ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, “Reagan Havalimanı yakınında çarpışmaya karışan herkes için dua edin. Durumu takip ediyoruz, en iyisini umuyoruz” ifadelerini kullandı.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ise Savunma Bakanlığının gelişmeleri yakından takip ettiğini ve gerektiğinde yardıma hazır olduklarını belirtti.
ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Kaza sonrası acil müdahale ekipleri, itfaiye ve sahil güvenlik birimleri olay yerine sevk edilirken, düşen uçakta ve helikopterde bulunan yolcuların akıbetine ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, Potomac Nehri’nde yoğun bir kurtarma operasyonunun sürdüğünü bildirirken, kazanın nedeni ile ilgili resmi bir soruşturma başlatıldı.
KULEYLE PİLOTLARIN SON KONUŞMASI
Kaza öncesinde, kule ile askeri helikopter arasında şu konuşma geçti:
Kule: PAT 2-5 CRJ görüş alanınızda mı?”
Kule: PAT 2-5 CRJ’nin arkasından geçiyor.
Bu konuşmanın ardından kaza meydana geldi ve alana yaklaşan uçaklar patlamayı rapor etti.