Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas ile İsrail arasında imzalanan ateşkes ve esir takası anlaşmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ebu Ubeyde, Gazze’deki ateşkese ilişkin olarak, Filistin halkının 471 gün boyunca büyük fedakarlıklar ve özveriler gösterdiğini belirtti.
Hamas‘ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas ile İsrail arasında imzalanan ateşkes ve esir takası anlaşmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ebu Ubeyde, Gazze’deki ateşkese ilişkin olarak, Filistin halkının 471 gün boyunca büyük fedakarlıklar ve özveriler gösterdiğini belirtti.
“Halkımızın Akan Kanı Boşuna Olmayacak”
Ebu Ubeyde açıklamasında, “Geçici işgalin tabutuna son çiviyi çakan tarihi Aksa Tufanı Harekatı’nın üzerinden 471 gün geçti. Halkımızın büyük fedakarlıkları ve akan kanı boşuna olmayacak. Halkımız, 471 gün boyunca hürriyeti ve kutsal değerleri için benzeri görülmemiş fedakarlıklar yaptı,” dedi. Aksa Tufanı Harekatı’nın Gazze’nin eteklerinde başladığını, ancak tüm bölgenin çehresini değiştirdiğini ve işgalle olan çatışmada yeni denklemler ortaya koyduğunu ifade etti.
İsrail’in İhlali Süreci Tehlikeye Atar
Ateşkes anlaşmasına uyduklarını belirten Ebu Ubeyde, “Kardeş güçlerle 15 ay İsrail’e karşı savaştık. Büyük bir direniş görüntüsü verdik. Ateşkes anlaşmasına uyuyoruz. İsrail de uymalı, çünkü İsrail’in ihlali süreci tehlikeye atar,” dedi. Ebu Ubeyde, İsrail’in anlaşmaya uymaması durumunda sürecin zorlaşabileceği uyarısında bulundu.