Yunan botu bu kez Datça kıyılarında “cirit atıyor”…

Yunanistan sahil güvenliği, Bodrum’daki tartışılan görüntülerin ardından bu kez Datça kıyılarında bir göçmen kaçakçısının botunu alırken görüntülendi.

 Datça’da kıyıya yanaşan Yunan sahil güvenlik botundan inen bir kişinin karaya çıkarak göçmen kaçakçısına ait olduğu iddia edilen lastik botu alarak gittiği görüldü.

20 Eylül günü sabah saat 10.00 sıralarında Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi’ndeki Akçabük koyunun içine kadar girerek Türk karasularını ihlal ederek göçmen kaçakçısına kovalama bahanesi ile karaya 50 metre kadar yaklaşan Yunanistan sahil güvenlik botu bu kez Türk karasularını Datça ilçesi kıyılarında ihlal etti. Datçalı bir balıkçı tarafından çekilen görüntüler şoke etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Yunan sahil güvenlik botunun Datça’nın bir koyunda karaya kadar geldiği, bottan inen maskeli bir kişinin karada bulunan zodiak botu denize çekerek, Yunanistan sahil güvenlik botunun nezaretinde koydan uzaklaştığı görüldü. Olayın yaklaşık bir hafta önce Datça kıyılarında yaşandığı iddia edildi.

Datça kıyılarına kadar göçmen kaçakçısını kovalayan Yunanistan sahil güvenliğinin karaya kadar gelip göçmen kaçakçısının karada terk ettiği zodiak botu son derece rahat hareketlerle karaya çıkıp denize çektikten sonra yine rahat hareketlerle Datça kıyılarından ayrılması görüntülere yansıdı. Yunanistan sahil güvenlik botunun yine yavaş hareketlerle Sömbeki (Simi) Adasına doru çekildiği ve beraberinde zodiak botu yedekleyerek götürdüğü görüldü.

 

Ücretsiz Haber Bildirimi İçin Şimdi Aramıza Katılın.

Sonraki Haber

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist