İngiltere’de aşılama kampanyası hızlandırılmasına rağmen Covid – 19 ile mücadele kontrol altına alınamıyor gelecek haftalarda endişe verici sonuçlar bekleniyor.
Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, İngiltere dün dünya genelinde ABD’nin ardından en fazla ölümün görüldüğü ülke oldu. Sağlık çalışanlarının neredeyse yarısında major depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, alkol bağımlılığı ve anksiyete gibi sorunlar görüldü.Kovid-19’dan dün 1.564 kişinin öldüğü açıklandı. Bu şimdiye kadar bir günde ulaşılan en yüksek ölü sayısı. Ülkedeki vaka sayısı da 3 milyon 211 bini aştı.
BBC, başkent Londra’nın Essex bölgesindeki bazı hastanelerde oksijen stoklarının tehlikeli düzeyde azaldığını ve oksijenin idareli kullanımına geçildiğini duyurdu. Londra’nın bazı bölgelerinde her 20 kişiden birinin virüs taşıyor olabileceği söyleniyor.Guardian Gazetesi : İngiltere hükümeti, ‘koronavirüs pasaportu’ için teknoloji firmalarıyla görüşüyor. İngiltere’de bazı teknoloji firmalarının, ülke genelinde çalışanların koronavirüs salgınında işlerine dönebilmelerini sağlamak için Covid-19 testleri ve yüz tanıma teknolojisinin kullanılacağı “sağlık pasaportları” çıkarılması konusunda hükümetle görüşmeler yaptığı bildirildi. Aşılanmayan AB dışı ülke vatandaşları, AB ülkelerine seyahat edemeyecek. Vize için de normal pasaport ve aşı pasaportu gerekecek.
Covid-19 hastalarının durumlarının ağırlaşmasını önlemeyi amaçlayan yeni bir tedavinin geniş çaplı denemelerine İngiltere’de başlandı.
Hull Royal Infirmary Hastanesi’nde Salı günü ilk hastaya uygulanan tedavi, viral enfeksiyona karşı vücudun ürettiği interferon beta proteininin solunum yoluyla akciğerlere ulaştırılmasını içeriyor.
Bu proteinle bağışıklık sisteminin harekete geçirilerek hücrelerin virüslere karşı hazırlanması öngörülüyor.İlk denemelerden elde edilen bulgular, hastanede tedavi gören Covid-19 hastalarında solunum cihazına bağlanma ihtimalini yüzde 80’e yakın azalttığını gösterdi.
İngiltere’deki Southampton Üniversite Hastanesi’nde geliştirilen tedavi, merkezi aynı kentte olan Synairgen biyoteknoloji şirketi tarafından geliştirildi. Ayrıca Roche tarafından üretilen Actemra (Tocilizumab) ve Sanofi’nin ürettiği Kevzara (Sarilumab) adlı anti inflamatuvar niteliğindeki iki artirit ilacının hayat kurtardığı da aktarılan bilgiler arasında.Yeni bir araştırmaya göre, COVID-19’a sahip olan insanlar birkaç ay boyunca bir miktar bağışıklık kazanıyor, ancak yine de yeniden enfekte olabilir ve virüsü bulaştırabilirler. Public Health England (PHE) Siren raporu, geçmiş koronavirüs enfeksiyonlarından elde edilen antikorların en az beş ay boyunca% 83 koruma sağladığını gösteriyor.Başbakan Boris Johnson, İngiltere’nin Brezilya’da keşfedilen bir koronavirüs varyantı vakalarını önlemek için “adımlar attığını” söyledi. Güney Amerika ülkesinden seyahat yasağını açıklamadı, bunun yerine İngiltere’nin sınır kontrollerinin yurtdışından gelen enfeksiyonları durdurmaya yeteceğine söz verdi.