Türk Ulak Haber Portalı’nın köşe yazarlarına yeni isimler katıldı. Yayın hayatına henüz başlayan “turkulak.com.tr” her geçen gün tarafsız haberciği ile bir adım daha ilerliyor. İhlas Haber Ajansı aboneliğinin yanı sıra ANKA ile de bir sözleşme yapan Türk Ulak, yurt içi ve yurt dışındaki “gönüllülük esasına dayanarak” emek harcayan usta gazetecilerle internet medyada ki yerini alacak..
Tüm bu gelişmelere paralel, köşe yazıları ile önemli değerlendirme ve analizlerde bulunan akademisyen ve konularında uzman kişiler ile Rıdvan Ertuğ gibi tecrübeli gazeteci arkadaşlarımız hiç bir karşılık beklemeden, Türk Ulak’ın başarısında katkılarının olması için sayfalarımızda yerlerini alacaklar.
Türk Ulak ailesine katılan isimleri bir kez hatırlayalım;
Prof. Dr. MUSTAFA ERKAL
Araştırmacı-yazar. 1944, İstanbul doğumlu. 1972’de doktorasını tamamladı, 1977’de doçent oldu, 1988’de profesörlüğe yükseldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı ve Metodoloji-Sosyoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı olarak görev yaptı. Yazıları Yeniçağ, Türk Solu gibi gazetelerde yayımlandı. Atatürk Kültür Merkezi üyesidir.
ESERLERİ
Orta Teknik Eğitim Sanayi İlişkileri (1978), Bölgelerarası Dengesizlik ve Doğu Kalkınması (1978), 90 Soruda Sosyoloji El Kitabı (1980), Sosyolojik Açıdan Spor (1988), Bölge Açısından Azgelişmişlik (1990), Sosyal Meselelerimiz ve Sosyal Değişme (1984), İktisadi Kalkınmanın Kültür Değerleri Sosyoloji (Toplumbilimi), Etnik Tuzak (1996), Ansiklopedik Sosyoloji Sözlüğü.
SAKİN ÖNER
Dil ve edebiyat araştırmacısı. 1947, Denizli doğumlu. Yozgat Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. İstanbul liselerinde uzun yıllar edebiyat öğretmenliği yaptı. Daha sonra Behçet Kemal Çağlar Lisesi ile Vefa Lisesinin müdürlükleri ile İstanbul Millî Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aralıklarla çeşitli gazetelerde çalıştı. Çalışmalarını İstanbul’da sürdürdü.
ESERLERİ:
Abdülhak Hamid Tarhan (1974), Nihal Atsız (1977), Yeni Türk Edebiyatı II (ders kitabı, M. Ergül ve O.N. Ekiz ile, 1978), Köy Enstitülerinden Eğitim Enstitülerine (1979), Ârif Nihat Asya (1979), Örneklerle Kompozisyon Sanatı (1981), İmlâ Noktalama ve Cümle Bilgisi (1981), Açıklama Tekniği ile Atasözleri ve Özdeyişler (1981).
SELÇUK ŞAĞBAN
Gers Consulting Yönetim Kurulu Başkanı / Globby Kurucu ortağı
Selçuk Şağban
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 2002 yılında birincilikle mezun oldu. Üniversite yüksek onur listesine 3 kez girdi. Aynı fakültede muhasebe ve finans yüksek lisansına devam etti. Fuarcılık sektöründe uzun yıllar çalıştı. 40’dan fazla ülkede 500’e yakın fuar ve resmi heyet organizasyonu gerçekleştirdi.
Türkiye’deki birçok tanıtım grubunun kuruluşunda ve kurumsal çalışmalarında yer aldı. 2014-2019 yılları arasında İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği görevi yaptı. İngilizce ve Almanca bilen İzzet Selçuk Şağban şu anda Türkiye’nin önde gelen holding ve şirketlerinde yönetim danışmanlığı yapmakta, aynı zamanda; Turkishtime Dergisi ve Karadeniz Ekonomi Gazetesinde dış ticaret, tarım sektörleri başta olmak üzere; geleceğe yönelik projelerine yönelik köşe yazıları yazmaktadır.
Ayrıca, RSFM’de günlük yorumlarıyla Türkiye ve Dünya’nın gündemini elinde tutan usta gazeteci Atilla Güner’in yayınlarını yakından takip ederek, yorum ve röportajlarının önemli bölümlerini (alıntı yapmak sureti ile )”medya” katagorisinden sizlere aktaracağız.
Eren Baskansu ise, turkulak.com.tr ile usta kaleminden, medyaya dönüşünün heyecanını bizlerle paylaşacak.