2024 makyajlı Volkswagen Golf R vitrine çıktı!

Volkswagen, “hot hatch” ibaresinin en iyi temsilcilerinden olan Golf R’ın makyajlı versiyonunu resmen tanıttı. Variant türevi ve sadece R dünyasına özel “Black Line” versiyonu ile karşınızda 2024 makyajlı Volkswagen Golf R!

Her zaman olduğu gibi Volkswagen makyaj operasyonunda değişimleri minimumda tutmuş halde. Standart Golf’ün yaşadığı değişikliklerini yansıtan hot hatch, yeni far takımları ve ön bölümde bulunan yeni hava menfezleri ile dikkat çekiyor.

Golf R sahipleri artık LED Plus ön far takımlarına standart olarak kavuşacak. Buna ek olarak ön bölümde logonun yanı sıra, “R” logosu da ışıklandırılmış.

Arka bölümde “Performance Package” paketini tercih edenler için yeni bir spoiler bulunacak. Egzoz sistemi geleneklerinden kopmamış. Lakin kullanıcılar burada da artık opsiyon olarak Akrapovic türevlerini seçebilecek.

Golf R, tarihinde ilk kez çeki demiri ile geliyor. Olur da hot hatch’iniz ile bir şeyler çekmek isterseniz, toplam çekiş kapasitesinin 1.900 kg olduğunu da belirtelim…

Konu “R” olduğunda en önemli detay tabii ki motor. Volkswagen, makyaj operasyonunda motor seçeneklerinde de ufak değişimlere gitmiş. Model, selefine göre artık 13 bg ekstra güç üretebiliyor. Toplam çıkış gücü 333 bg güce ulaşan Volkswagen Golf R, 420 Nm tork çıkışını koruyacak. Yine Golf R tarihinde ilk kez bu çıkış gücü, Variant türevinde de aynı kalacak.

0-100 km/s hızlanmaları sırasıyla 4.6 ve 4.8 saniye olarak açıklandı. Her iki model de Performance Package ile birlikte azami hızlarını 270 km/s’e kadar yükseltebiliyor.

Volkswagen’in Vehicle Dynamics Manager (VDM) adını verdiği sistem, yeniden elden geçirilmiş. Bu sistem sayesinde araç manevra esnasında tüm elektromekanik fonksiyonlarını, DCC’yi ve elektronik diferansiyel kilidini aynı anda otomatik olarak kontrol edebiliyor.

Ücretsiz Haber Bildirimi İçin Şimdi Aramıza Katılın.

Sonraki Haber

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist