Zuckerberg, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğin “sıradaki büyük bilgi işlem platformu” olacağını belirtti
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, toplantı gerçekleştirmenin yanı sıra karbon salımının da azaltılması maksadıyla hem iş hem de eğlence için artırılmış gerçekliğin konumlara “ışınlanmakta” kullanılacağını söyledi.
The Information’a verdiği röportajda “sosyal deneyimlerin kutsal kasesi, bir başkasıyla birlikte bulunduğunuz hissini verebilmesinde yatıyor” diyen Zuckerberg henüz bu teknolojiye ulaşılmadığını ifade etti.
Sanal gerçekliğin geliştiricileri cezbedecek kadar büyük bir pazar olması için 10 milyon aktif kullanıcıya sahip olması gerektiğini söyleyen Zuckerberg, Quest’in gelecek versiyonlarına “iletişim kurabileceğiniz gerçekçi avatarları canlandırmak” amacıyla göz ve yüz takibi özelliğinin ekleneceğini belirtti.
Oyun tarafındaysa Zuckerberg, Quest’in sadece oyun beklentileri açısından 10 milyon kullanıcıyı muhtemelen aşacağını ama artırılmış gerçeklik ile sanal gerçeklik arasındaki kesişimin “muhteşem” olacağını ifade etti.
Zuckerberg, “Ürüne sahip olduğumuzda… tüm bu artırılmış gerçeklik kullanımı olaylarına sahip olduğunuz, normal görünümlü şeffaf camlı bir gözlük taktığınızda… sonra isterseniz, gözlüğü karartarak güneş gözlüğüne geçebilecek ve geniş bir sanal gerçeklik kataloğuna erişebileceksiniz…”, milyarlarca kullanıcıya ulaşabilecek “sıradaki bilgi işlem platformu vizyonu işte bu” dedi.
Facebook’un halihazırda Ray-Ban işbirliğiyle geliştirdiği “tam anlamıyla artırılmış gerçekliğe” sahip olmasa da geliştirici ekosisteminin temelini oluşturacak akıllı gözlükler bu yıl piyasaya sürülecek.
Şirket, söz konusu gözlüğün yerleşik yüz tanıma sistemi içerebileceğini de varsayıyor. Sosyal medya devinin artırılmış ve sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı Andrew Bosworth, bir şirket toplantısında Facebook’un bahse konu teknolojinin yasal sorunlarını değerlendirdiğini açıklamıştı.
Facebook, 2020’deki Occulus Connect canlı yayınında, “fiziki dünyanın üzerine kullanışlı, içerik bakımından alakalı ve anlamlı bilgi içeren 3 boyutlu bir katman ekleyecek”
Kaynak :Independent Türkçe